Tavanomainen maanantai

Kirjoitan tätä tekstiä täällä Livonsaaren osuuspuutarhan toimistossa: kasvihuoneessa, istuen puisella jakkaralla lainalapsi sylissä, pöytänä lannoitesäkkipino. Kun kurkistan ovenraosta, näen mustan hevosen kiitävän laukkaa tien toisella puolen laitumellaan. Puutarhuri häärää taimipöytien äärellä: istuttaa, koulii, kastelee. On tavanomainen maanantai.

Heponen

Joka kerran, kun kasvihuoneeseen astuu, astuu aina uuteen maailmaan: ensin tapasi vain mustaa multaa pienissä kasvupurkeissa, seuraavalla kerralla sirkkalehdet, ja kohta jo hyvää kasvuvauhtia piteleviä taimia.

taimetI

Osuuspuutarhan pellon reunaa eilisiltana kävellessäni koin samankaltaisia ajatuksia: siellä tumma maa, käännetty ja lannoitettu, odottaa suurta kasvua. Ensimmäiset penkit on rakennettu ja huomenna puutarhuri pääsee istuttamaan, nyt palsternakkaa, punajuurta ja sipulia.

Ensi viikolla ollaan taas seitsemän päivää pidemmällä, ja jälleen kasvun ihmeen äärellä! Toimistokin siirtyy silloin pellolle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s