Livonsaaren osuuspuutarha on syntynyt!

Sunnuntaina 12.2.2012 Livonsaaren yhteisökylän Alitalolla perustettiin Livonsaaren osuuspuutarha -niminen osuuskunta. Perustamiskokouksessa oli mukana 11 jäsentä, ja pitkällisen istumisen jälkeen saimme säännöt viilattua ja perustamiskirjaan tarvittavat nimet alle. Osuuskunnan tarkoituksena on tuottaa ja välittää paikallista ja luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa jäsenilleen, mahdollisesti myös myyntiin.

Osuuskunta viljelee kasviksia Livonsaaren yhteisökylän luomuviljelyssä olevilla pelloilla, joilla on aiempina vuosina viljelty mm. härkäpapua, leipäviljaa ja apilaa. Kasvihuoneviljelyn aloittaminen on toistaiseksi suunnittelupöydällä.

Osuuskunta toimii CSA– eli Community Supported Agriculture -mallia mukaillen. Kokemuksia olemme kuulleet myös Herttoniemen ruokaosuuskunnan aktiiveilta. Olemme koittaneet parhaamme mukaan ottaa oppia ja kehittää mallia omaan tarpeeseemme sopivaksi.

Käytännössä osuuskunta toimii niin, että jäseneksi liittyvät maksavat osuuskunnan jäsenmaksun sekä satomaksun, jonka suuruutta ei vielä ole päätetty. Satomaksua vastaan jäsenet saavat kasviksia edulliseen hintaan – kun satoa alkaa tulla. Lisäksi osuuskunta voi toimia jäsenilleen edullisena ruokapiirinä, jolloin ruokaa voisi saada osuuskunnan kautta muulloinkin kuin satokauden aikana. Jäsenmäärä tulee olemaan rajattu, jottei tuotteiden jakelu muodostuisi ensinalkuun liian työlääksi.

Osuuskunnan liittymislomake tulee olemaan tällä sivustolla, kunhan viimeisetkin yksityiskohdat saadaan hiottua valmiiksi.

Livonsaaren osuuspuutarha järjestää infotapaamisen Turussa, Koroisilla, torstaina 8.3.2012 kello 18 alkaen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s